16 oct. 2013

Alimente vii - ce mai trebuie stiut si facut ?!

Articolul este continuare la cel intitulat "Alimente vii".
Ce mai trebuie sa stim in plus fata de importanta enzimelor pentru viata si sanatatea noastra , este ralitatea in care traim si care ne influenteaza foarte mult.
Pentru a constientiza realitatea " alimentatiei moderne" , am  spicuit cateva dintre constatarile cercetarilor facute in domeniu, din toata lumea  , tema de cercetare fiind globala si din zi in zi tot mai globala ( cunoateti  legea care spune " toti suntem Unul si unul este Totul" ).
Iata cateva constatari :
- faina alba rafinata nu se strica , in timp ce grauntele integrale , proaspat macinate, se strica.
 Lesne de inteles ca , faina alba este un aliment "mort" iar faina naturala din graunte proaspete este "vie" .
 Acum intelegem de ce ne ingrasam in urma consumului de aluaturi din faina alba, care este foarte greu digerabila . Sobolanii hraniti pe baza unui regim de faina alba , mor la timp scurt  de inanitie .
Dr. Howell , cercetator in domeniu , afirma " am descoperit ca este imposibil ca o persoana sa se ingrase consumand alimente crude , indiferent de aportul  de calorii ".
- In America , si nu numai , furnizorii de alimente angros , practica metoda odioasa de  iradiere  cu doze  puternice  de raze Gama  , pentru a prelungii  aspectul proaspat  al acestora. In acest fel , gandacii si bacteriile nu ataca legumele si fructele, pentruca ele nu sunt consumabile .
Noi oamenii care , dealungul evolutiei, ne-am pierdut, sau diminuat simtul de a depista alimentele neconsumabile , acceptam sa mancam orice , alegandu-le dupa simturile in functie, acel al vazului , in special , care ne creaza  marea noastra iluzie asupra realitatii .
 Cei din industria alimentara  exploateaza ignoranta, in ceea ce privesc regulile nutritiei de baza si isi rotunjesc  veniturile.
 O alta forma de exploatare a ignorantei este sintagma "produse naturale " .
Aceasta a devenit o emblema de care se face abuz in cazul produselor comercializate , din ziua de azi .
Ea apare pe orice produs alimentar , de la iaurtul din laptele pasteurizat, la bomboanele din zahar rafinat si puternic colorate cu coloranti chimici si bogate in amidon . Sa nu mai vorbim de sucurile "naturale" .
Un aliment este definit NATURAL , doar daca toate enzimele naturale , vitaminele, mineralele si alti factori nutritivi vitali , sunt inca intacti .
Aceste calitati  a "naturalului" ,  elimina si demasca falsul si inselatoria folosita in prezentarea , aproape a tuturor produselor denumite "naturale" de pe piata moderna.
O dovada a adevarului este ca inca nu am auzit , si poate nici dumneavoastra , pe cineva care lucreaza in industria alimentara sa spuna , decat ca : " eu nu as manca sau bea ,niciodata asa ceva ", acel ceva este produsul pe care el  il  vede  cum se obtine .
 Comerciantii produselor mai contribuie si ei la iselatorie , soptindu-si in barba ca "fraierii nu dispar ei numai se schimba ".
Consumul  zilnic de astfel de produse " bine procesate" si " bine  conservate "atrag boala cea mai rspandita pe glob la ora actuala , obezitatea .
 O mare parte din grasimea acumulata in corpul persoanelor obeze , nu este un tesut adipos , ci acumulari voluminoase de mucus si reziduri toxice care produc umflaturi la nivelul  peretilor intestinali , sub barbie , in nodulii limfatici si in alte parti ale corpului, adevarati saculeti cu "gunoi".

Cum putem sa prevenim aceste efecte  si sa ne pastram sanatatea .
- sa ne schimbam regimul alimentar :
sa ne obisnuim , sa consumam cat mai multe cruditati ,invatand si cum sa le consumam.
_alimentele gatite sa fie preparate in abur si apa ( dar fara fierbere) ,in acest mod temperatura nu va depasi niciodata 100 C , spre deosebire de gatitul in cuptor la 170 - 200C , sau temperaturi si mai ridicate la prajirea pe carbuni sau pe aragaz .
Gatirea in abur si apa,  reduce timpul necesar prepararii mancarii , nu necesita adaos de grasimi , sos sau aluat, care sunt adaosuri de calorii moarte care ingreuneaza digestia.
Desi atat aburul cat si apa fierbinte distrug  enzimele de pe suprafata expusa a alimentelor , umezeala protejeaza si pastreaza multe din enzimele din interior .
Pentru ca suprafata interioara  protejata  ,sa fie cat mai mare , legumele se taie in bucati  mari , cartofii se fierb in coaja .
Toti am observat ca in acest mod legumele isi pastreaza gustul bun.
- Pentru ca este foarte greu sa respectam  cu sfintenie regulile alimentare , si nu prea putem sa anulam influenta mediului in care traim , este foarte indicat sa tinem post cel putin o zi pe saptamana .
Explicatia este simpla : cand corpul nu este implicat in procesul de digerare a alimentelor , cum se intampla cand postim ,intreaga cantitate de enzime din corp circula prin fluxul sangvin  curatind , digerand si eliminand tesuturile moarte sau bolnave si a proteinelor putrzite  si deasemenea contribuind la formarea unor celule . Atat postul cat si curatirea colonului sunt foarte importante pentru sanatate .
In incheierea pledoariei mele despre importanta enzimelor care se gasesc in alimentele vii vreau numai sa va amintiti ca toate preparatele vindecatoare sunt facute numai  din plante  proaspete , vii , caci numai ele pot aduce sanatatea .Conumati legume si fructe romanesti, pana le mai aveti si nu va lacomiti la marimea si aspectul  de " fals proaspat" a celor importate si fara gust . Gustul este simtul nostru care poate deosebii adevarul de fals .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu