18 feb. 2012

Colonul și sănătatea

Colonul este un canal de evacuare sau o groapa de gunoi ?
Stilul de viata modern  implica  un mod  de alimentatie  nesanatos . Stomacul este  permanent plin de alimente denaturate sau in combinatii incompatibile . Dintre toate organele vitale din corp, cel care sufera cel mai mult de pe urma obiceiurilor  alimentare moderne este colonul . Putem intelege ca este foarte importanta  calitatea  materiei prime ce intra "pe fluxul de fabricatie ", dar  nu mai putin importanta este evacuarea reziduurilor .
Colonul nostru a fost destinat in mod natural sa functioneze la fel de usor ca un sistem de evacuare prin scurgere , pentru a elimina reziduurile digestive din corp, si nu sa devina o groapa de gunoi stagnat . De-a lungul vieti in pliurile colonului se depun kg. de reziduuri toxice  , rezultate din digestia alimentelor denaturate  si in combinatii  incorecte,  amestecate cu mucus .
Despre combinatii incorecte de alimente veti putea  afla din articolul "Combinatii incorecte de alimente"
 Dr.V.Earl Iron explica in buletinul sau periodic, cum se acumuleaza reziduurile in colon, astfel :
atunci cand mancarea nesanatoasa ajunge in stomac , acesta transmite impulsuri organului de producere a mucusului , avertizandu-l ca "dusmanul este pe drum" .
 Mucusul care este de fapt un lubrefiant care captuseste peretii colonului aparind organismul de a absoarbe toxinele . El este produs imediat captusind colonul complet ,ca peste 12-18 ore , cand toxinele alimentare  din stomac ajung in colon sa nu fie absorbite. Daca acest lucru se intimpla o data sau de cateva ori pe luna , mucusul, dupa ce este folosit se dezintegreaza si este eliminat . Dar cum acest lucru se petrece aproape zilnic , secretiile de mucus nu apuca sa fie dezintegrate caci alt strat se depune .
Depunerile ajungand pana la o grosime de 3-6 mm.sau mai mult ,devenind tare si negru ca o bucata de cauciuc rupta din anvelopa unui camion.
S-au pastrat specimene in alcool variind de la 1-2 m pana la cel mai lung 9 m dintr-o singura bucata.
Indiferent de cati bani aveti , indiferent de trecutul dumneavoastra medical, de varsta si de sex ,DUMNEAVOASTRA si 95% din populatia SUA , aveti in colon acest mucus intarit si ati fi foarte surprinsi sa vedeti ce puteti sa eliminati .
Dr.Harvey Kellog din Michigan spune ca din cei 22.000 de operatii pe care le-a facut nu a gasit nici o persoana cu colon normal , iar dr.Iron spunea ca singurul loc unde se mai poate vedea un colon normal este cartea de anatomie.
In desen se pot observa rasuciturile si intorsaturile provocate de buzunarele de mucus compact si materii fecale blocate. Acumularea de toxine in colon si in general in organism este cauza marii majoritati a bolilor cronice si degenerative. Sistemul imunitar va fi foarte solicitat si va slabi nemai putand sa se apere  nici de cei mai banali  germeni  .Asa se explica faptul ca unele persoane racesc, se imbolnavesc foarte repede , in timp ce altele, in acelasi mediu , raman imune .
Intrebarea ce putem face ? simplu oprim "fluxul de productie" si facem curatenie .
Sa oprim asimilarea stim sa o facem , postim , curatenia , o  facem in modul cel mai natural cu putinta , irigarea cu apa , si numai la nevoie vom  apela si la ajutorul  altor produse de curatire a intestinului .
Si cum nu exista un maestru mai mare decat natura ,am sa va dau un exemplu : batlanii si alte pasari cu cioc lung pot fi vazute cum pe marginea apei , din cand in cand iau apa cu ciocul si o introduc in propriul anus , scuipand-o cu forta spre intestine pentru a elimina resturile putrzite si alte reziduuri lasate de regimul alimentar pe baza de peste .
Este inutil sa incepem orce program de regim sau chiar tratament pentru o boala , inainte de a incerca sa eliminam  cauza boli sau a altui disconfort fizic sau psihic ,eliminand din tubul digestiv  toate acumularile toxice. Atunci cand schimbam uleiul la motorul masinii , nu turnam uleiul  nou peste cel murdar ,reziduual , ci al scurgem pe acesta din urma .
Atunci cred ca merita si corpul nostru sa fie tratat cel putin cu aceeasi consideratie si respect .
Curatirea colonului este metoda de tratament in multe din spitalele unor tari ,inainte de a incepe eventualul tratament a bolii reclamate , dar noi sant sigura ca o vom face fara a fi obligati de o boala ci din pura intelegere a necesitatii .  






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu