15 apr. 2012

Schimbarea este constanta si permanenta

Schimbarea este constanta, permanenta  --un adevar de inteles care ne terorizeaza !


Promisiunea adevarului ca "schimbarea este constanta "este ca         intotdeauna dupa un sfarsit, urmeaza un nou inceput.                      
Mental putem accepta acest adevar fara probleme deosebite. Atunci cand realizam ca imbatranim , cand cei dragi dispar, cand relatiile pline de iubire, de tot genul ,  intre sot si sotie ,copii si parinti ,intre  rude de tot felul, intre  prieteni , se racesc, acest adevar ne terorizeaza .
Adesea avem nevoie de ani intregi ca sa ne revenim de pe urma unei schimbari , pentru ca speram ca acele lucruri , indiferent care , vor ramane la fel .
Intrebarea este de ce ? raspunsul este, ca nu constientizam aceasta lege a naturii noastre pamantene ca "schimbarea este constanta".
Noi oamenii cautam stabilitate, adica absenta schimbarii, dar ea exista si actioneaza independent de dorinta noastra .
Constientizarea acestei legi este capacitatea de a te elibera de vechi si de a imbratisa noul , intelegand ca toate lucrurile se termina in momentul potrivit si ca incep la momentul potrivit ( poate sub actiunea legii acumularii cantitative care duce la salt calitativ ).
Prin urmare , trebuie sa traim pe deplin momentul prezent, adica AICI si ACUM .(despre aceasta voi scrie intr-un articol urmator) , constientizand faptul ca maine nici o situatie si nici o persoana nu va fi absolut aceeasi.
Incercarea de a face ca lucrurile sa ramana la fel este inutila si imposibila ci numai o iluzie.
Noi avem misiunea de a contribui cu tot ceea ce  avem mai bun in noi  ,in fiecare situatie , intelegand ca noi influentam si nu controlam ceea ce vom experimenta  maine .
Cand o schimbare se produce, intelept este sa o interpretam ca pe o parte normala a vietii si "sa curgem impreuna cu ea" si nu impotriva ei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu