22 nov. 2012

Artrita- altfel perceputa -

Artrita este o boala cronica care se manifesta prin inflamarea articulatiilor , care provoaca dureri si ridigitate.
"Niciodata nu esti victima. Atunci cand invinuim pe cineva, ne cedam propria putere"
                                                                                                              Greg Anderson -
Oare ce a vrut sa spuna ?! poate ca a invinui si a arata cu degetul mereu catre cineva pe care il invinuim pentru o situatie in care ne aflam, sau pur si simplu pentru ca ne atribuim dreptul de a judeca pe altii  , este cauzator de tulburari energetice in propriul nostru corp secandu-ne de energie.
Este cunoscut faptul ca omul poate concentra energia din corp si  directiona prin maini si degete .
 Am auzit de vindecatorii energetici  care folosesc degetelul, prin care in mod constient concentreaza si directioneaza inafara energie , de data aceasta pozitiva ,  caci intentia este buna , aceea de a vindeca.
 Ce se intampla insa cu acesta concentrare de energie si cu directionarea ei,  in mod inconstient , in starile emotionale provocate de suparare si acuzare a cuiva .
In mod instinctiv atunci cand  invinuim pe cineva , aratam cu degetul in directia invinuitului , care poate chiar sa fie imaginar , parte din  energia negativa concentrata , iese din corp prin varful degetului aratator . Ceea ce poate  nici nu realizam este faptul  ca avem trei degete care sunt indreptate spre noi , si care au si ele aceeasi energie negativa .
 In felul acesta ne autoincarcam cu energie negativa aducatoare de boala .
Totul ni se intoarce , expresie care poate fi oarecum elucidata prin exemplificarea de fata.
Care este boala la care se ajunge - artrita-
Intrebarea este cum sa constientizam ca avem o problema sufleteasca care ne determina sa invinuim, sa aratam cu degetul .
Firul comun al bolilor este locul de unde trebuie pornit . Suferintele emotionale care sunt lipsa de iubire de sine, sentimentul de neputinta, mania si indignarea.
Problema   sufleteasca care  este considerata  a sta la originea artritei este autocritica . Bine, dar invinuirea altcuiva nu este autocritica ci critica ,  adevarat , dar sa nu uitam ca modul in care percepem lumea din jurul nostru este modul in crea ea se reflecta in simturile noastre .
Cand un om este nemultumit de el , este nemultumit de toata lumea din jur, pe care o si considera vinovata de nemultumirea lui . In atitudinea exterioara se reflecta starea interioara.
Autocritica , produce un sentiment de nesiguranta, de inflexibilitate,  care afecteaza conectorii din articulatiile care permit corpului sa se miste liber.
 Faptul ca iti gasesti mereu greseli sau te respingi este echivalent cu a te rani singur. Inflamarea este reactia normala a corpului la ranire.
Aceasta rana emotionala creaza suparare si indignare , la nivel de subconstient , iar acestea la randul lor devin durere , fierbinteala si inrosire de care sufera persoanele cu artrita.
Respingerea de sine provoaca un sentiment de neputinta , care acumulandu-se se transforma in furie la nivel de subconstient , care exploadeaza sub forma unei articulatii inflamate la nivelul degetelor , mainilor, genunchilor, soldurilor sau coloanei vertrebale.
Descoperirea sufleteasca universala a artritei : sa invatam sa ne acceptam pentru a crea conexiuni armonioase in corp, care in acelasi timp vor imbunatatii si conexiunea cu ceilalti .
Cauzele unei artrite pot fi gasite si in mediul inconjurator , dar ne intrebam de ce nu toti oamenii  care traiesc in acelasi mediu se imbolnavesc de artrita , poate ca este adevarat ca noi creem mediul favorabil instalarii bolilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu