5 sept. 2012

Desertul

Desertul dulce constitue o combinatie nereusita cu orce alt aliment.
 Chiar si fructele proaspete trebuie evitate dupa o masa consistenta , deoarece se vor opri in stomac si vor fermenta in loc sa se digere .
Pepenii sunt un aliment perfect pentru noi si de aceea nu necesita nici un fel de digerare la nivelul stomacului. Acestia trec prin stomac si de deplaseaza in intestinul subtire pentru digestie si asimilatie. Dar acest lucru se petrece numai cand pepenele este consumat pe stomacul gol si  nu este combinat cu alt aliment, decat cel mult cu alte fructe proaspete
.Daca este combinat cu alte alimente el nu poate trece in intestinul subtire pana cand nu se digera celelalte  alimente si incepe sa fermenteze producand aciditatea bine cunoscuta ,provocatoare de disconforturi gastrice.
In concluzie mancati pepenii separat sau nu-i mai mancati deloc. Este dealtfel cunoscut ca fructele proaspete se mananca pe stomacul gol si daca se poate dimineata .
Daca sunteti un mare iubitor de dulciuri sau va este pofta de prajituri sau placinte si produse de patiserie , va puteti satisface pofta ocazional luand o  intreaga masa  care sa consta numai in dulciuri.
Nici atunci nu va fac bine , dar , cel putin nu va vor produce neplaceri gastrice atat de mari si nici nu vor rezulta atat de multe produse secundare toxice , ca atunci cand le consumati in combinatie cu restul alimentelor .
Ce ne face oare pe noi oamenii sa credem ca tubul nostru digestiv este asa de diferit de al celorlalte specii?
Daca aruncam o privire in natura vom observa ca animalele carnivore nu consuma niciodata impreuna alimente bogate in amidon si carne, dar asi suplimenteaza digestia si asi curata intestinele ocazional mestecand buruieni salbatice care au proprietati medicinale.
Observatorii de pasari au remarcat ca acestea mananca gandaci si rame intr-un moment al zilei , iar seminte si fructe de padure in alt moment si niciodata nu combina cele doua tipuri de mancare .
In China unde se mai respecta ,sau cel putin s-a respectat pana la jumatatea sec.xx,regulile trofologiei
acasa se manica orez , legume din abundenta si produse din soia ,iar seara la un restaurant nu se serveste deloc orez pentru a nu ingreuna digestia carnii si pestelui care apar in meniurile festive . Produse de patiserie nu-mi amintesc sa fi vazut din motive de combinatie foarte nesanatoasa dintre amidon si zahar , ei consuma niste prajiturele din orez usor indulcit poate cu altceva decat zahar.
In Israel nu se consuma la aceeasi masa carne si lactate . La prima nunta la care am participat am fost foarte intrigata cand la masa s-a servit garnitura ,cartofi , orez si care s-a racit pana  a sosit  carnea. Credeam ca este vorba de incompetenta ospatarilor, desi ceilalti meseni , care stiau despre ce este vorba, serveau garnitura fara sa astepte , ca noi , carnea .
Deci cand avem deranjamente digestive nu trebuie sa ne  intrebam  ce nu a fost bun din ceea ce am mancat ci mai degraba cum am mancat .
Desi  sigur  nu este usor in lumea noastra moderna de  astazi sa respectam aceste reguli, nu trebuie sa uitam ca o facem in detrimentul sanatatii si longevitatii.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu