24 sept. 2012

Gimnastica muschilor circulari

Cand se naste omul este usor si flexibil                                       
Cand moare, devine dur si rigid .
La fel se intampla cu toate lucrurile de sub cer.
Plantele si animalele sunt usoare si adaptabile in viata,
Dar fragile si uscate in moarte .
Intr-adevar, a fi dur si rigid este calea mortii
A fi usor si flexibil este calea vietii.
                                        Tao te ging
Esenta si energia, corpul si respiratia sunt inseparabile : cand corpul nu se misca, esenta ( sangele, limfa,secretiile hormonale etc. ) nu poate curge; cand esenta nu poate curge, energia stagneaza.
 Elementul principal de interes pentru miscare este asadar intern si nu extern .
 Exercitiile de gimnastica trebuie sa destinda , sa intinda si sa relaxeze corpul , dandu-ne o senzatie de improspatare si nu de secatuire de energie lasandu-ne "franti".
Este cunoscut ca atat timp cat simturile ne functioneaza, in limitele proprii, ne putem considera sanatosi si longevivi .
Functionarea organelor de simt este unul  dintre criteriile dupa care suntem apreciati de altii si in primul rand de noi insine .
Pentru mentinerea si prelungirea functionarii organelor de simt este foarte importanta gimnastica
muschilor  care sustin si hranesc cu esenta aceste organe .
In jurul organelor de simt, care sunt niste orificii prin care se face comunicarea in cele doua directii,  dinafara corpului inauntru si invers, se afla muschi circulari a caror miscare asigura energizarea organelor si implicit buna lor functionare. Iata cateva exercitii simple care pot fi efectuate oricand si oriunde.
 Ochii - rotirea ochilor
Poate fi efectuata in orce pozitie . Se deschid ochii mari si apoi se rotesc in directia acelor de ceas, descriind un arc de cerc  mare, marind treptat viteza.
Se efectueaza de cate 2-3 ori cate 12 rotire , dupa care se schimba directia de rotire .
Efecte - intinde si tonifica musculatura care controleaza globii oculari, imbunatatind , astfel ,vederea.
Intensifica circulatia sangelui spre ochi si spre nervii conecsi.Atrage energia vitala spre creier , echilibreaza circulatia energiilor prin corp .
Urechile - batai ritmice pe cutia craniana
Alegeti pozitia care va convine , apasati palmele usor pe urechi apoi le indepartati brusc . Repetati de 3-4 ori .
Apoi , apasati palmele pe urechi si puneti degetele ,aratator si mijlociu la ceafa . Pocniti degetele aratatoare peste cele mijlocii , astfel incat degetele aratatoare sa bata darabana pe cutia craniana  provocand un sunet cu ecou puternic in interior.
 Efecte - echilibreaza presiunea aerului in trompele lui Eustachio si in canalele auditive.Indeparteaza zumzetul din urechi si amelioreaza anumite tipuri de dureri de cap .Ajuta la prevenirea lesinurilor si a ametelilor .
Limba - rotirea limbii
Se poate efectua in orce pozitie. Se scoate limba afara din gura maximum posibil, retrageti-o si repetati de 5-6 ori .Apoi rotiti limba in directia acelor de ceasornic de-a lungul liniei externe a gingiilor , apoi repetati in sens invers.
Efecte - stimuleaza secretiile salivare benefice din canalele aflate sub limba. Aceasta saliva trebiue inghitita pentru a ajuta la digestia de la nivelul stomacului .Enzimele puternice aflate in aceasta saliva indeparteaza respiratia neplacuta prin digerarea bacteriilor din gura si stomac provocatoare de aceasta afectiune neplacuta. Muschiul  limbii este  in legatura directa cu cel al inimii si de aceea acest exercitiu flexibilizeaza  inima.
Nasul - masajul
In orce pozitie , frecati  palmele pana se incalzesc, apoi se pune palma deschisa a uneia dintre maini pe varful nasului, apasati usor si masati circular de 12 ori in fiecare directie. Acest masaj va roti varful nasului odata cu palma .
Efecte - stimuleaza nervii sinuzali, deschide canalele nazale, desprinde mucusul uscat si intarit si este o metoda preventiva  impotriva racelilor la cap din timpul iernii.
Sfincterul anal - contractii
In orce pozitie chiar si mergand . Inspirati , tineti respiratia , in acest timp efectuati contractii cat mai rapide si profunde ale sfincterului anal . Mentineti ultima contractie cu putere cateva secunde , apoi relaxati sfincterul in timp ce expirati. Cand plamanii s-au golit , mai efectuati 1-2 contractii si relaxativa inainte de a incepe urmatoarea inspiratie. Faceti acest lucru de 2-3 ori .
Efecte - elimina gazele daubatoare si ajuta la prevenirea constipatiei .
Antreneaza diafragma urogenitala si  maseaza prostata in cazul barbatilor.
Previne formarea hemoroizilor prin eliminarea sangelui statut din sfincterul anal si a muschilor asociati .
Previne caderea rectului si a uterului , in cazul femeilor insarcinate , aceasta este o metoda buna de a pregati muschi si tendoanele pelviene pentru nastere.
Ii ajuta pe barbati  sa-si controleze canalul urogenital , in vederea controlului ejacularii si pe femei sa castige controlul constient asupra "muschiului iubirii".
Din experienta va previn, ca citirea acestor tehnici de efectuare a exercitiilor poate sa va descurajeze
in a incepe executia ,crezand ca este greu , dar va garantez ca dupa cateva incercari veti reusi sa executati cu mare usurinta in orce moment al zilei , oriunde  exploatand  secundele libere pe care le aveti , pana totul devine obisnuinta , un obicei bun .
Si cum stiu ca " ce nu face omul pentru sanatatea lui " va doresc succes .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu