26 dec. 2012

Sa ne cinstim parintii

Pornind de la dorinta de a-mi lamurii de ce se atribuie lui Dumnezeu , forta divina , numele de- Tatal Ceresc, mi s-a luminat cautarea  afland adevaruri de necontestat.
 Dumnezeu implica principiile masculin si feminin in egala masura, deci nu descrie nici un gen anume .
Indicatiile istorice sugereaza ca principiul masculin , activ al lui Dumnezeu din Cer , a fortei divine , este cel care se uneste cu principiul feminin, receptor, al Mamei Pamant , al Mamei Natura , pentru a produce dualitatea vietii, care se regaseste in corpurile noastre.
 Principiul  masculin  al lui Dumnezeu se manifesta numai in actul Creatiei . Noi fara sa constientizam il numim Tatal Ceresc.
Tatal este cel care in viata noastra pamanteasca , aduce , daruieste , asigura cele necesare familiei, el este cel care trudeste pentru a da celor dragi totul pentru a fi fericiti si impliniti , dar si apara familia , indrumand-o la nevoie.
Prin definitia lui originara , el este cel care daruieste, asumandu-si responsabilitatea indeplinirii dorintelor si a necesitatilor membrilor familiei , printre care ne numaram si noi toti.
Mama Natura , ca orice mama,este responsabila cu asigurarea vietii din punct de vedere material , ea hraneste creaturile si le  apara de influenta factorilor externi distrugatori .
In Biblie este consemnat acest adevar ;  din Pamnat ne-am  nascut si in Pamnt ne vom intoarce , adica ne-am nascut din Natura  si traim cat timp  suntem intretinuti de bunavointa fortei divine a Tatalui Ceresc.
Din toate acestea intelegem ca, pentru a trai fericiti si multumiti este necesar sa ne respectam Parintii.
Pentru aceasta trebuie sa-i cunoastem bine si sa-i  iubim, sa invatam ce si cat sa luam de la ei si ce sa le dam ca rasplata pentru binele pe care ni-l fac pentru a ne sustine in viata.
Pentru a o cunoaste pe Mama Natura, cred ca trebuie sa invatam sa ne cunoastem pe noi , pentruca in concordanta cu legea creatiei , orice creatura, seamana cu creatorul  sau .
Pentru al cunoaste pe Tatal Ceresc trebuie sa invatam sa-i primim darurile si invataturile pentru a creste mari precum El.
 Sa invatam sa-i primim si sa-i simtim  iubirea, pe care din cauza ca inca suntem mici, nu avem  suficient de dezvoltat  simtul perceperii  acesteia , cel de al saselea simt.
Inteleg ca din punct de vedere al evolutiei umane spre asemanarea cu Creatorul , am intrat intr-o noua
etapa, in care trebuie sa ne rugam , sa ne dorim, iluminare  pentru a gasi  drumul  si nu prin eventuale "ghionturi" care s-ar putea sa fie foarte dureroase, cum este situația în care ne aflăm si urmările ei.  . Trebuie sa ne indreptam spre drumul mantuirii si asemanarii cu forta divina - Tatal Ceresc .
De cate ori veti simti ca sunteti impacati cu voi si cu cei din jur , veti simti acea pace si liniste in suflete , sa stiti ca ati reusit sa atrageti dragostea parintilor  care v-au creat . Pastrati-o si intariti-o
spre fericirea voastra . Aceasta este credinta mea .








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu