3 ian. 2013

Cei curiosi traiesc mai putin ?!

Citind cateva randuri scrise de Giorgiana pe blogul sau , am inteles ca oamenii se intreaba ce  adevar se ascunde  in spatele  zicatorii care spune ca " cei curiosi traiesc mai putin  " .
 La prima vedere suntem tentati sa contrazicem  adevarul zicatorii , pentruca noi  vedem ca, cei curiosi sunt cei care vor sa fie mai informati , sa cunoasca cat mai mult si nu putem zice nu?!...
Eu fiind din fire mai analitica am explicatia mea la acest adevar, transmis din generatie in generatie , prin viu grai , ca o intelepciune care nu ne-a fost niciodata explicata .
Iata ce gandesc eu .
 In primul rand eu as asocia aceasta zicatoare  si cu  intelepciunea biblica , aceea care spune -  " fericiti cei saraci cu duhul , caci a lor va fi imparatia cerurilor ".
Si una si alta ne spun , cu alte cuvinte , ca evolutia noastra fizica si  spirituala , care este posibila numai  prin atragerea  energiei  ceresti , creatoare de viata , in situatiile de mai sus este impiedicata .
De ce este impiedecata  ? ... atragerea acestei energii nu este posibila, sau mai exact este oprita de norul de unde ,  creat  de  gandurile noastre care se transmit in eter  cu mare viteza si fara intrerupere , ca de un ecran.
Legatura pe care o fac este urmatorea ;
 un om cu cat este mai informat , adica afla si stie mai multe , are mult mai multe ganduri , intrebari etc. etc. care ii solicita creierul chiar si in somn , pe comparatie  cu omul  care nu are decat  gandurile legate de existenta in forma ei cea mai simpla .
Chiar si frecventa gandurilor este mai inalta , pentru ca ele sunt mai abstracte , mai indepartate de materia concreta , care este la frecventa scazuta. Undele gandurilor ajung in alte straturi ale constiintei  generale  , dupa frecventa lor . De aceea se spune, cand doi oameni gandesc la fel , ca sunt pe aceeasi frecventa .
 Acest ecran  creat de ganduri , fiind aproape  permanent , opreste   patrunderea energiei ceresti  binefacatoare corpului si sufletului.
Concluzia mea  si nu numai a mea , este ca  cei care reusesc sa subtieze acel ecran , vor trai mai mult si mai fericiti, pentruca vor fi mai iluminati de energia cereasca care ne da viata .
Nu  fara motivatie oamenii au cautat si  gasit metode pentru a reduce acel ecran al gandurilor . Una dintre ele este meditatia despre  care se stie ca este aducatoare de sanatate si liniste sufleteasca .
Dar sa nu uitam ca  traim intr-o lume duala care nu ne permite sa neglijam nici partea " rea " a lucrurilor , echilibrul fortelor trebuie pastrat .
Cu alte cuvinte nu trebuie sa ne anulam curiozitatea  de a cunoaste si evolua , dar sa stim sa ne si protejam de efectul negativ al exagerari .
 



       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu