21 ian. 2018

Momentul întrebărilor și importanța răspunsurilor pentru evoluția noastră

Momentul intrebarilor vine si el , cu intrebarile lui ,dar fiind vorba de timp ,  cea mai
 fireasca mi se pare  a fi " cand"?
Pana la un moment al vietii , eram convinsa ca numai de la o anumita varsta oamenii incep sa-si puna intrebari despre ei si despre viata  , despre realitatea in care traiesc .
 Mi-am schimbat insa gandirea ,  observind evolutia unui copil .
Primul moment al intrebarilor apare la  varsta asa numita , a lui  "de ce" ? , cand copilul vrea sa cunoasca lumea care il inconjoara , urmeaza varsta , cea apreciata  la ,  7 ani , cand copilul  incepe sa prelucreze cu mintea lui, cunostintele primite , adica acele raspunsuri la "de ce ?" ajutat si de  propria-i experinta.
 Este de inteles cata importanta are acuratetea raspunsurilor pe care parintii le dau copiilor la intrebarea  -de ce ? ,la fel ca intrun program de computer in care calitatea rezultatelor   in urma prelucrarii ,   depind de cea a datelor introduse .
De luat aminte !  copiilor trebuie raspuns la intrebari , ca unui om mare , chiar daca nu vor intelege in acel moment  , dar si le vor aminti la momentul potrivit .
Varsta constientizarii  la copii ,este semn ca simturile si creierul , au ajuns la dezvoltarea care face posibila  constientizarea .
 De multe ori noi  spunem despre un copil " ce minte are copilul acesta !" , cu alte cuvinte cat de constient este !dar deocamdata este vorba de constientizarea realitatii inconjuratoare perceputa prin cele cinci simturi cu care ne-a inzestrat natura .
Mi-am pus de multe ori intrebarea ; oare ce vrea sa ne transmita expresia biblica ?" va veni o zi cand cei din urma vor fi cei dintai " . desigur mi-am creat diverse scenarii  de apocalipsa ,  disparitia  lumii civilizate  dintro cauza oarecare iar, lumea mai putin civilizata sau deloc , sa-i ia locul ? si alte  scenarii de acest fel .
Apoi gandind ca ;- evolutia este continua si intro singura directie , oare clasificarea in cel din urma si cel dintai nu se refera la evolutia spirituala? intuiesc ca este vorba de copii sau generatii , ultima generatie  a fost si va fi , totdeauna , cea dintai , pentruca ea are in gene toata informatia evolutiei  predecesorilor , la care se adauga cea pe  care o vor dobandi in viata lor .Va amintiti expresi "copiii din ziua de azi …
Poate dvs. ganditi altfel , este dreptul dumneavoastra , fiecare are adevarul sau … doar suntem unici !
 Acest proces al cunoasterii si constientizarii continua toata viata , determinand dezvoltarea Egoului nostru , dezvoltare absolut  necesara procesului de evolutie prevazut in programul inscris in genele noastre .
Cine nu are dorinta de cunoastere ,  nu va putea  constientiza  mult din realitatea in care traieste  , el va ramane la a se manifesta la comenzile subconstientului .
Si cum totul este miscare si schimbare continua , viata a evoluat si a confirmat ca momentul intrebarilor profunde apare la orice varsta ?! .
Momentul intrebarilor este un moment de constientizare , de trezire a dorintei de a cunoastere , constientizam ca avem nevoie de o cunoastere pentru a da un raspuns intrebarii care ne framanta.
Dorim sa cunoastem cauza evenimentelor pe care le traim , legile dupa care au loc , de ce ?... pentru a evita suferintele provocate de nerespectarea lor si a le folosi in favoarea noastra , a sanatatii fizice , mentale si emotionale .
Dorinta de cunoastere , este ca  un vas gol  , care urmeaza sa fie umplut cu ceva,  acel ceva ne va da o satisfactie , aceasta este implinirea . Am gasit ceea ce am cautat , ah ! ce bine !
 Nu de putine ori am auzit expresia "sunt plin de satisfactie ".
 De fapt toata viata cautam satisfactia , implinirilor , de tot genul.
 Tot timpul vasul dorintelor se goleste si cere sa fie umplut , umplerea lui se face cu efort , mai mare sau mai mic .
De fapt dorinta este viata , cand nu mai avem dorinte , este semn rau .Ex. cel mai banal , lipsa dorintei de a manca este semn de boala .
Despre dorinte si satisfacerea lor voi vorbi intrun alt episod .
Sa continuam cu a constientiza  momentul aparitiei  intrebarilor .
Care dintre noi nu s-a intrebat , si nu o data , care este scopul vietii ? care sunt cauzele suferintelor care apar in viata noastra ? in ce scop exista natura ? care este scopul dezvoltarii noastre ? sirul intrebarilor este aproape infinit .
In fiecare celula din corpul nostru vedem inteligenta si logica , actiuni cu intentie si scop, dar in existenta corpului ca intreg , nu reusim sa vedem nici o logica si nici un scop.
 In toate timpurile oamenii de stiinta si marile genii , au incercat  sa descopere pentru ce traieste omul , dar nu au gasit raspunsul .
 Aceasta intrebare se accentueaza din generatie in generatie , caci suferintele cresc , iar lupta pentru supravietuire  nu dispare.
Daca este asa , este posibil ca raspunsul sa nu fie in domeniul cunosterii noastre ,  iar descifrarea raspunsului poate nu este in domeniul stiintelor?! .
Noi sesizam lumea prin cele cinci simturi ale noastre.
 Ceea ce sesizam prin vaz , auz, gust, miros,si pipaire este cuprins in interiorul nostru si ne prezinta tabloul lumii inconjuratoare .
Daca am fi avut alte simturi am fi perceput lumea in mod diferit .
Este stiut ca realitatea inconjuratoare este perceputa de caini cu ajutorul mirosului ,  iar albinele o vad impartita in miliarde de celule .
Pornind de la aceste exemple am putea spune ca fiecare fiinta isi creaza realitatea ei cu simturile pe care le are .
Daca extindem presupunerea putem spune ca si noi oamenii avem fiecare realitatea lui , deoarece limitele simturilor noastre sunt diferite de la individ la individ, mai mult sau mai putin .
Din acest motiv percepem realitatea inconjuratoare diferit .
 Iata ca am primit raspuns la intrebarea " de ce nu e bine , sau corect sa  judecam pe nimeni , pentru ca  judecata este o incercare de a schimba  perceptia cuiva in perceptia noastra ! lucru imposibil , ati auzit nu o data sfatul "nu incerca sa schimbi pe cineva , ca nu vei reusi !
Pe cei care au limitele anumitor simturi , mai largite ii numim oameni cu har . Stiinta a facut totul pentru a ne largi aceste limite ale simturilor , prin tehnologii ajutatoare ; microscopul , aparate de auzit s.a
De aici rezulta , ca din ceea ce ne inconjoara , noi cuprindem in interiorul nostru cu ajutorul simturilor numai o mica parte ,si aceea diferita , chiar si cu putin .
 Am putea intelege ca realitatea fiecaruia din noi ar putea fi o piesa de puzzel care puse la un loc ar putea forma realitatea unica , sau altfel spus , fiecare cu adevarul lui  ar forma adevarul unic .
 Apare intrebarea "  daca este posibil sa simtim tot ceea ce ne inconjoara ,oare nu acolo este ascuns secretul existentei noastre , scopul si destinul nostru ?
Daca aceste presupuneri sunt corecte , atunci realitatea si adevarul este undeva la alt nivel ,in alt plan  si ca noi nu putem simtii tot ce ne inconjoara ,pentru ca nu avem cu ce !
,Avem nevoie de un simt nou ,acesta ar fi  al saselea .
 Simt  cu care sa simtim ceea ce nu putem simtii cu cele cinci pe care le avem, sau mai exact as spune eu , care sa completeze perceptia prin simturile existente .
 Si iar ne intrebam Cum se poate dobandi acest simt ? de ce natura nu l-a creat in noi ?de ce nu l-am primit de la nastere ?
 Concluzia este simpla , spun inteleptii ; el exista in noi si numai in noi , dar trebuie activat .
Omul trebuie sa-l dezvolte in el cu forte proprii . pentru ca omul  se  deosebeste de alte vietuitoare in dezvoltarea sa  , el trebuie sa-i semene creatorului.
 El este singurul , care a fost creat cu capacitatea de dezvoltare continua si capabil sa descopere in sine acest simt ascuns si sa-l dezvolte .
Din generatie in generatie omul se dezvolta treptat .
Intro anumita etapa de dezvoltare , omenirea trebuie sa simta necesitatea schimbarii in dezvoltarea lui , este momentul prea plinului , efectul actiunii  legii " acumularii cantitative care duce la salt calitativ" , sau a masei critice.  Omenirea s-a dezvoltat tehnologic ,stiintific , cultural insa nu etic .
Omenirea va simti necesitatea dezvoltarii spirituale ,caci altfel nu va supravietui , necesitatea de a patrunde in alte planuri ale vietii pentru ai descoperii marimea  ,  sensul ei ,cauza suferintelor , scopul existentei , intrun cuvant pentru a primi raspunsuri la intrebari .
 Simtul de care avem nevoie este numit  intuitie.
Capacitatea gandirii , a mintii ,  de a descoperii adevarul , nemijlocit si imediat , fara rationament logic preliminar .
 Simtire bazata pe experienta si cunostintele acumulate anterior , o comuniune a informatiilor acumulate in  subconstient prin simturile noastre , care  formeaza  experienta ,  si informatiile acumulate de exterior si constientizate . constient din
 Cu totii am  auzit de oameni care au intuitie , adica intuiesc lucrurile , evenimentele ,le intrevad , le presimt .
Aceste simtiri  aduc cresterea puterii in lume , pot distruge cauzele suferintelor si desigur inaintarea catre atingerea scopului vietii si a esentei ei.
Ca o concluzie am  putea intelege ca al saselea simt – intuitia incepe sa se dezvolte din momentul in care incepem sa ne punem intrebari profunde despre existenta  , acesta fiind punctul de plecare , si care continua cu  efortul pentru dobandirea de cat mai multa cunoastere ,  la care se adauga experienta acumulata prin aplicarea cunostintelor teoretice acumulate .
Sigur ca pentru dezvoltarea acestui simt este necesara si o pregatire corporala as numi-o  ,la fel cum procedam si cu dezvoltarea celorlalte simturi , exersindu-le.
 Avem la dispozitie foarte multe metode, despre care  eu nu voi vorbi. Din experienta pot doar sa afirm ca ; unde  este vointa , este si putinta !
Daca expunerea mea va trezit cel putin o intrebare  , sau va dat un raspuns , m-as bucura sa-mi lasati un semn…stiti dvs…cu degetul orientat in orice  directie simtiti .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu