14 feb. 2012

Postul si sanatatea



Postul este modul  cel mai vechi de vindecare sau de prevenire a imbolnaviri , si mai natural din lume. Toate animalele postesc instinctiv cand sant bolnave , mai putin omul modern Noi oamenii remarcam ca un animal  este bolnav atunci cand refuza mancarea, chiar si despre un om spunem ca s-ar putea sa fie bolnav atunci cand nu mai are pofta de mancare.
Dar cu toate aceste observatii ale noastre nu incercam intotdeauna sa folosim postul ca mijloc de vindecare sau si mai intelept de prevenire a imbolnaviri .
Paracelsus si Hipocrate , recunoscuti ca fondatorii medicinei occidentale, prescriau postul pentru afectiuni dintre cele mai grave sau il recomandau preventiv. Platon si Aristotel , Isus Hristos , Budha posteau in mod regulat pentru a-si purifica corpul si mintea.
Postul declanseaza un proces de curatire miraculous care afecteaza celulele , tesuturile din organism .
Probabil cel mai important beneficiu este acela ca purifica si curata fluxul sanguin. Sangele fiind cel care transporta elementele nutritive si oxigenul catre fiecare celula a corpului , si din fiecare celula reziduurile toxice spre rinichi si plamani.
Daca nu ne purificam organismul de toxine ,mult timp ,toxemia devine de nesuportat de catre organism si purificarea se produce in mod spontan prin ,diaree , acnee, furuncule ,transpiratie urat mirositoare , respiratie neplacuta si altele . In cazul in care lupta cu toxemia este prea grea, se instaleaza victorios boala ,cancerul ,tuberculoza sau alte boli fatale.
Deci hai sa invatam sa-l purificam prin post , cum ?! intr-un articolul intitulat "Ce se intampla in timpul postului ,si postul de o zi ''.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu