25 iul. 2012

De ce traiesc mai mult cei care vorbesc mult ?!


Eu vorbesc putin numai cand nu am cu cine comunica , nu-mi plac monologurile desi cateodata am impresia ca predomina in viata noastra de fiinite vorbitoare.
Taoistii masoara durata vietii nu prin numararea zilelor de nastere , ci prin numararea respriratiilor si a batailor inimii.
Ideea este ca fiecare respiratie si bataie a inimii , economisite acum, va prelungeste viata mai tarziu . Aceasta pentruca respiratia si bataile inimii consuma energie vitala .
Atunci cand vorbim , noi nu inspiram, ci numai expiram.
S-a constatat ca atunci cand expiram aerul din plamani, el pune in vibratie coardele vocale, care scot sunetele cunoscute de noi.
Dar tot nu este clar de ce se spune ca cei care vorbesc mult traiesc mai mult ?! atunci sa urmarim calea aerului care provoaca vibratia coardelor vocale .
Aerul inspirit de noi intra in plamani si apoi prin oxihemoglobina din sange spala toate organele noastre, culege toate reziduurile, mai multe sau mai putine , si este eliminat prin expiratie producand vibratia coardelor vocale.
Incarcatura aerului expirat , mai mult sau mai putin , cu reziduuri, da semnele despre sanatate fizica ,la fel cum continutul cuvintelor da semne despre sanatatea psihica.
In concluzie cine vorbeste mult expira mai mult ,eliminand toxinele acumulate ceea ce este sanatos?!
Daca analizam mai bine tonalitatea ( vibratia) cuvintelor observam ca difera in functie de starea de sanatate , pe un om bolnav abia al auzim , unul sanatos chiue, are voce puternica etc .
Functie de starile fizice si psihice cuvintele exprima stari diferite ca ura , dragoste,compatimire etc.
Daca suntem sanatosi , echilibrati, vorbim cu ton placut cuvintele sunt frumoase ,atunci cand suntem nemultumiti si violenti strigam , caci in mod inconstient vrem sa eliminam "raul".
Acestui " rau " noi ai spunem energie negativa ,aer imbacsit .
Ati observant ca atunci cand cineva striga la noi , se cearta cu noi , daca preluam "raul " pe care al arunca din plamani , el se adauga la al nostru , amplificandu-l , si atunci reactia noastra este si ea violenta , energia noastra negativa a crescut .
Daca ascultam si nu preluam starea celuilalt , "raul" se intoarce la sursa, marindu-i lui energia negativa si atunci incepe sa strige , sa se enerveze si mai tare.
Necesitatea de eliminare a aerului poluat este asa de mare , cateodata , ca se poate produce un dezechilibru care duce la violenta , prin tulburari mentale .
In concluzie sa vorbim atunci cand avem ceva de transmis celorlalti , nu va inchideti in voi , caci dauneaza sanatatii , si straduiti-va sa o faceti intr-un mod placut atat pentru voi cat si pentru cei care va ascuta .
Si nu uitati ca "vorba dulce mult aduce ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu