21 iul. 2012

Secretul greutatii normale


Secretul slabirii si a sanatatii

Eu vad corpul omenesc ca pe o centrala energetica automata , cea mai perfecta . Calitatea si cantitatea de energie pe care o produce sunt direct dependente de combustibilul folosit pentru ardere.
Daca combustibilul este de buna calitate, arderea se va produce aproape perfect , fara a ramane multe reziduuri , care se depun pe instalatie producand incetinirea sau chiar blocarea procesului ,iar energia degajata satisfacatoare .
Energia se obtine folosind diversi combustibili , solizi,lichizi ,sau gazosi fiecare cu randamentul sau caloric .
Corpul nostru traieste si este actionat prin consum de energie pe care parte el si-o produce prin arderea alimentelor , a hranei . Grija noastra este ca prin aceasta ardere sa obtinem cantitatea de energie necesara fiecaruia dintre noi , functie de necesitati, care dupa cum stim sant infiuentate de varsta , sex , ocupatie si nu in ultimul rand de mediul climateric si geografic in care traim.
Dar mai avem o grija sa reducem la minimum cantitatea de reziduuri adica de toxine care rezulta in urma arderilor , si care este nedorita grasime.
Ca si centrala electrica care a fost proiectata la niste parametrii de functionare , tot asa si corpul nostru are parametrii lui , transmisi genetic prin programul primit la nastere.
Eu tot spun ca, noi functionam ca o centrala energetica , dar incontestabil centrala functioneaza pe principiile corpului omenesc, care a fost creat primul .
Pentru analogie : arderea = digestia , combustibilul = alimentele , reziduurile = toxine si resturi nedigerate.
Asa cum o combinatie incorecta de combustibili lasa depuneri de carbon pe bujiile unui motor , blocheaza pistoanele si creaza eliminari de gaze toxice , la fel o digestive incompleta si metabolismul ineficient reprezinta cauzele principale ale acumularii de grasime si colesterol in organism.
Ce vom face sa nu ne ingrasam si sa avem o sanatate echilibrata ? simplu , inloc sa ne numaram caloriile si sa ne masuram colesterolul, vom respecta cateva reguli de buna functionare.
Ideal este sa consumam un singur tip de mancare la o masa ,deci sa nu facem o combinatie nepotrivita de " combustibil " .Daca santeti interesati de combinatiile corecte de alimente puteti citi articolul " Combinatii de alimente incompatibile" Nu va fie teama ca organismal nu va primi toate cele necesare pentruca nu exista nici un aliment care sa nu aiba de toate.
Cunoasteti expresia adevarului absolut " totul este intrunul si unul este totul " Ati mai auzit de oameni care au astazi in jur de suta de ani si care povestesc ca ani de zile au mancat numai , cartofi sau chiar coji de cartofi si putine alte alimente ,din cauza foametei sau a vietii de lagar pe care au dus-o , si iata ca sant bine pana la varsta cand pot fi dovada vie a celor afirmate mai sus .
In general daca un aliment contine proteine in proportie de peste 15% el este clasificat ca fiind " aliment proteic" in timp ce un continut mai mare de 20% de carbohidrati al plaseaza in categoria "aliment bogat in carbohidranti".
Argumentul cel mai convingator este natura , s-a observant ca animalele carnivore nu mananca niciodata alimente bogate in amidon si carne , dar asi suplimenteaza digestia si asi curata intestinele ocazional mestecand buruieni salbatice care au proprietati medicinale .Chiar si pasarile mananca gandaci si rame intr-un moment al zilei , seminte si fructe de padure in alt moment ,dar niciodata nu combina cele doua tipuri de mancare.
De ce sa credem ca tubul nostru digestiv este atat de diferit de cel al altor specii din natura ?
Stiu ,noi avem constient , dar nu pentru al folosii impotriva noastra si a programului nostru genetic , cum din pacate o facem .
Se spune ca omul este singura fiinta care mananca cand nu-i este foame , bea cand nu-i este sete si vorbeste fara sa spuna nimic .
Si pentru a nu fi si eu ca toti oamenii, va spun totusi ceva :
veti avea greutatea normala pentru fiecare dintre voi , daca nu veti amesteca alimentele in mod incompatibil la aceeasi masa , daca veti regla cantitatea lor dupa necesarul energetic a corpului , iar surplusul de energie al veti consuma prin activitati fizice adica introducand cat mai mult oxigen pentru ca arderile sa aiba loc mai bine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu