13 oct. 2012

Mancarea cel mai bun medicament - Usturoiul

Cu 1300 de ani inainte ca medicii europeni sa diagnosticheze si sa trateze boala beri-beri , medicul chinez Sua Ssu-mo a facut aceasta vindecand aceasta boala cauzata de deficiente nutritive .
El spunea" un medic cu adevarat bun cauta mai intai cauza bolii , si dupa ce o descopera , incearca sa o vindece cu ajutorul alimentelor. Doar atunci cand alimentele nu ajuta trebuie sa prescrie medicamente".
Hipocrate , parintele medicinei occidentale , a afirmat acelasi lucru atunci cand le-a spus studentilor lui " mancarea va este medicament", dar medicii occidentali contemporani par sa fi uitat aceste vorbe pline de intelepciune.Astazi medicii nici macar nu mai pun intrebari legate de obiceiurile alimentare ale pacientilor .
Cum se poate trata cauza daca nu este cunoscuta ? uitam ca rezistenta la boli depinde direct  de alimentatia corespunzatoare.
Medicamentele ori cat de bune ar fi, contin  in cea mai mare proportie  substante anorganice nedigerabile  care  provoaca  afectiuni colaterale .
Iata cateva dintre alimentele considerate de medicina clasica chineza ca medicamente :
  Usturoiul  

Textele medicale egiptene care dateaza din 1550 i.e.n mentioneaza usturoiul cafiin ingredientul principal 22 de retete , si este bine cunoscut ca in tarile in care se consuma usturoi in cantitati mari cazurile de imbolnavire cu cancer  sunt mai reduse .
In mod clar se stie ca pentru a fi eficient usturoiul trebuie consumat crud.
Eficacitatea acestui remediu antic se datoreaza alicinei , element activ din compozitia usturoiuilui , care functioneaza ca un antibiotic si un fungicid puternic .
S-a dovedit ca alicina este chiar mai eficienta  decat penicilina .
Alicina apare doar in usturoiul crud , proaspat taiat sau zdrobit . Pilulele de usturoi , uleiul de usturoi sau alte produse inodore care sunt vandute in magazine sunt lipsite de alicina fiind inutile terapeutic.
In China antica tuberculoza era tratata cu  ajutorul compreselor calde de usturoi crud aplicate pe spate.  Factorii terapeutici volatili penetrau pielea si ajungeau in plamani distrugand bacilul care cauzeaza tuberculoza.
Usturoiul este eficient si in curatirea canalului digestiv de viermi si alti paraziti , prevenind racelile si gripa si dand un impuls tonic libidoului.
Consumul zilni de usturoi proaspat ne ofera o protectie permanenta impotriva unei varietati mari  de boli si paraziti . Pentru a scapa de mirosul respingator pentru cei din jur , se recomanda inghitirea a 2-3 catei pe zi , la fel ca pe niste pastile.
Un alt aliment medicament este  strugurele . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu