6 oct. 2012

Necesitatea de meditatie si relaxare

Toate formele de viata din univers sunt animate de o forta vitala esentiala , care este invizibila , linistita , amorfa si totusi patrunde peste tot , insufletind corpul . Este "golul" care defineste plinul , in lumea noastra duala, este sufletul, suflul a nu se confunda cu spiritul.
Aceasta forta adopta multe forme in cadrul sistemului uman.
 Forma de baza sau "energia primordiala"este explozia de energie initiala care are loc in timpul conceptiei si care ai insufla  viata fatului din uter, ea poate fi comparata cu energia potentiala pe care o are o baterie
.Am auzit de mii de ori  expresia l-am  fost "facut din dragoste " adica cu multa participare energetica din partea parintilor in timpul conceptiei , mostenirea energetica primita de fat.
Aceasta forta vitala incepe sa fie consumata , imprastiata , din momentul nasterii si viteza de pierderii acestei energii determina durata  de viata.
Copiii sunt foarte activi , energetici , plini de viata , cum adulti spun , in comparatie cu ei .
Motivul pentru care la copii mancarea necorespunzatoare sau respiratia incorecta nu dau simptome la fel de marcante ca la adulti este ca sunt protejati de bateriile  primordiale puternice.
 Disiparea acestei energii  pentru a compensa regimul alimentar necorespunzator si alte obiceiuri rele ,  pun baza afectiunilor cronice pe care le vor avea la maturitate.
Aceasta energie vitala pote fi tonifiata si intensificata prin regim , cu ajutorul plantelor , al respiratiei corecte , al sexului regulat si al altor discipline care au scopul de a reancarca bateriile primordiale, reducand viteza de disipare si prelungind, astfel viata , asigurand echilibrul si sanatatea.
Omul acumuleaza cateva feluri de energii pentru a-si asigura viata .
Energia vitala in forma volatila , activa , dinamica este tipul de energie care se acumuleaza in corp in timpul excitarii in contactul sexual si este eliberata intr-o explozie in timpul orgasmului . Ea este absorbita direct din atmosfera atunci cand respiram . De cate ori nu am afirmat ; ce bine este sa faci dragoste la mare sau la munte , fara sa constientizam ca aerul curat ne-a energizat creandu-ne placerea mai mare.
Alte tipuri de energie sunt cele produse de corpul nostru din elementele nutritive esentiale extrase prin digestie din mancare si apa.
Una este "energia nutritiva" care se extrage din cele mai pure elemente ale digestiei si energizeaza organele , glandele, nervii, oasele, si toate tesuturile vitale .
Alta este "energia protectoare"generata din produse secundare , mai putin rafinate ale digestiei .
Ea circula  pe suprafata corpului , chiar sub nivelul pielii , protejand intregul organism impotriva  invaziei energiilor extreme ale mediului inconjurator , cum ar fi caldura , frigul uscaciunea , vantul etc.
Daca constientizam , forta vitala este o forta combinata din forta pamantului extrasa din mancare si apa care este completata de cea a cerului absorbita prin respiratie , din aer .
De aceea regimul alimentar si respiratia reprezinta aspecte fundamnentale si complementare in cultivarea sanatatii si a longevitatii , acestea fiind principalele noastre surse de energie.
O alta cale de economisire a energiei vitale este "scoaterea din functie" a consumatorilor .
Cei mai mari consumatori de energie vitala sunt organele de simt .
 Cum putem face asta ? prin meditatie , prin relaxare . Trebuie sa luam din cand in cand ,  o vacanta , asa cum dealtfel si spunem ( poate fara sa constientizam) " sa nu mai aud, sa nu mai vad, sa nu mai stiu", atunci cand simtim ca am epuizat cam multa energie.
Miile de afectiuni pornesc toate de la energie , nu incercati sa luati de la altii ci incercati sa va pastrati  propriile baterii cat mai pline , respectand anumite discipline.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu